Icon header
Icon header
Icon header
Icon header

General: 932 850 010

Urgencias: 932 850 777

Entrevista al Dr. Gómez Latre, ginecòleg de la Clínica del Remei. Embarassos en edats avançades

16/12/2016
Entrevista al Dr. Gómez Latre al programa Vademecum de Ràdio Estel

És imprescindible que les dones vagin regularment al ginecòleg? Per què?

Si, si hi ha una especialitat dintre de la medicina la qual el diagnòstic precoç agafa tota la seva magnitud penso que seria la ginecologia. És necessari i convenient visites regulars amb el ginecòleg.

Són freqüents els embarassos en edats avançades? Quina és l’edat aproximada?

Amb el temps ha hagut un canvi, probablement canvis socials i culturals pels quals s’ha retardat l’edat de la maternitat.

Això implica una responsabilitat afegida perquè és cert que en alguns casos son embarassos amb més riscos. Com edat avançada, encara que no està estrictament establert, calcularia que a partir dels 38, 39 anys.

Quins són els problemes de salut amb els que es poden trobar en aquests casos?

Les pacients que es queden embarassades en aquesta edat ja tenen de per si més riscos relacionats amb el seu propi estat físic, com podrien ser riscos cardiovasculars, metabòlics... Una vegada embarassades aquestes problemàtiques es poden magnificar, hi ha més risc d’hipertensió al embaràs, diabetis a l’embaràs, part prematur...

Pot arribar a ser perillós per al fetus?

Evidentment, d’una manera secundaria tots els riscos esmentats abans, tenen un risc afegit pel fetus.

No sé si va conèixer la noticia d’aquest mateix setembre on una metgessa de Lugo, Lina Álvarez, va decidir tenir un altre fill amb fecundació in vitro i per cesària als 62 anys. Cada any anem descobrint casos com els de la Lina que ens sobten a les portades dels diaris. Què n’opina al respecte?

Jo en aquest cas soc crític, partint de la base d’un profund respecte vers totes les dones que vulguin ser mares, que és de les coses que donen realment el sentit a la nostra existència.

Penso que ha d’haver-hi un límit. Un límit de coherència científica i un límit ètic perquè tot i que realment amb les tècniques de reproducció assistida estem aconseguint que moltes dones que volen ser mares i no ho aconsegueixen de manera natural amb aquest tractament ho aconsegueixen, hauria d’haver un límit.

No és que estigui establert, no hi ha una edat concreta, però es parla que a partir de 50 anys no es recomana la reproducció assistida.

 

Dr. Mauricio D. Gómez Latre - Ginecòleg i Obstetra de la Clínica del Remei

 

Accesos directos