Teléfono de Urgencias Generales: 932 850 777

Entrevista al Dr. Oliva Soler, director mèdic de la Clínica del Remei

23/09/2016
El Dr. Oliva Soler ens parla al programa Vademecum de Ràdio Estel de les característiques principals del nostre centre

Quins són els principals serveis que oferiu com a centre sanitari?

La Clínica Ntra. del Remei és una clínica generalista, disposa de la majoria d’especialitats mèdiques i quirúrgiques, 100 habitacions, 8 quiròfans, 4 sales de parts i també una unitat de cures intensives, part essencial  per donar suport a totes les patologies. També tenim unes urgències 24 hores i atenem la majoria d’especialitats a les nostres Consultes Externes.

Molta gent desconeix encara la diferència d'aquests tipus de serveis amb els d'un hospital públic. Quines diferències hi podem trobar?

La primera diferència bàsica és la cobertura econòmica. En un hospital públic l’usuari és atès a costa dels pressupostos públics, en canvi, en qualsevol clínica o centre privat, no.

La majoria de gent té una cobertura amb una companyia d’assegurança privada que s’ha fet pel seu compte, encara que també ens venen pacients que assumeixen els costos de manera privada.

Jo crec que actualment la medicina privada el que ens aporta més és la immediatesa, el poder visitar a un especialista d’un dia per l’altre,  fer-se una prova abans... nosaltres intentem no tenir llistes d’espera.

Quina és la vostra especialització dins de la Clínica?

La Clínica Ntra. Sra. del Remei històricament era una clínica bàsicament quirúrgica però en aquests últims anys hem desenvolupat i donem serveis de moltes especialitats mèdiques.

La gent que ve a la Clínica és perquè la coneix per destacar en el tracte amb el pacient, nosaltres volem donar un tracte humà excel·lent.

Oferiu també serveis com una unitat especialitzada en Medicina Hiperbàrica, ens podríes explicar una mica de què es tracta?

Aquesta és una especialitat que fa poc temps que tenim i és una especialitat poc coneguda  a Europa. És una teràpia que tracta en incrementar l’oxigenació de la sang varies vegades el seu nivell. Això és possible respirant aire amb pressions superiors d’oxigen  que l’habitual i es fa dintre d’una cambra dissenyada per aquesta híper-oxigenació de la sang.

Està indicada per moltes patologies, per exemple, hem vist un efecte espectacular en tancament d’úlceres. Hem tingut pacients que venien amb ferides d’anys sense tancar i amb la medicina hiperbàrica aconsegueixen tancar aquestes llagues.

Altres aspectes a destacar podrien ser la  ràpida recuperació de traumatismes, postoperatoris o accidents, lesions musculars etc..

Un altre tema molt interessant és que amb la medicina hiperbàrica milloren els efectes indesitjables de la quimioteràpia i especialment de la radioteràpia. Son grups de pacients que ja tenen unes patologies importants i moltes vegades ho passen malament , però les seves teràpies son necessàries i irreemplaçables.

Entre d'altres també oferiu un gran nombre de consultes externes com Andrologia, Al·lergologia, Dermatologia... En què consisteix o com funcionen aquestes consultes externes?

Nosaltres tenim dependències, tant dintre de la clínica com en edificis adjacents. Els pacients si ho desitjen  poden demanar hora directament amb un especialista, no és com la medicina pública que has  de passar obligatòriament pel metge de capçalera o de medicina general.

No podem deixar de banda tampoc que es tracta d'una clínica religiosa, per tant oferiu també serveis als pacients en aquest sentit?

La Clínica Ntra. Sra. del Remei és propietat d’un institut religiós però nosaltres acollim i respectem les creences o no creences de cada persona.

Efectivament hi ha serveis religiosos, tenim una capella on donen l’Eucaristia gairebé tots els dies de l’any i que està oberta a tothom, inclòs venen veïns del barri.

El més característic que aporta la Clínica Ntra. Sra. del Remei en aquest sentit és el Servei de Pastoral. Dos religioses de la comunitat visiten als malalts de la clínica inicialment per preguntar com estan. Depenent de la reciprocitat que rebin, poden quedar-se més estona per parlar i donar suport o no.

Fins quin punt un pacient no religiós pot decidir no rebre un tractament religiós? S'hi ha trobat amb casos?

Nosaltres el que oferim és una assistència mèdica d’excel·lència, insistint sempre en el tracte humà al pacient i família.

Jo personalment  no m’he trobat en cap cas en els 8 anys que porto en aquest càrrec, només com anècdota, un dia un pacient ens va demanar si podia deixar el crucifix dintre l’armari i per suposat no va haver-hi cap problema.

La Clínica Ntra. Sra. del Remei compta també amb una Obra Social, a què es dedica? 

L’institut de Religioses de Sant Josep de Girona és  la institució propietària de la Clínica Ntra. Sra. del Remei. L’institut es va fundar l’any 1870 a la ciutat de Girona i  ha anat creixent molt en aquests anys . Actualment tenen presència a més d’una dotzena de països.

A Europa tenen el que diem centres generadors de recursos, com podem ser nosaltres. Part d’aquests recursos es destinen als centres de desenvolupament i obra social, que estan bàsicament a països d’Àfrica i Amèrica Llatina.

L’obra social es dedica a crear solucions ens zones mancades de necessitats bàsiques: Centres de salut, educació higiènica, formació.

 

Dr. Antoni Oliva Soler. Director Mèdic i Cirurgià General i Digestiu de la Clínica Ntra. Sra. del Remei

 

Accesos directos